Peakokad kohtuvad GMP Clubhotel & Pühajärve romantilises restoranis
GMP Clubhotel on ainulaadne hotell Otepääl. Olen seda nüüdseks mitu korda külastanud, sest hotelli asukoht, teenindus ja mugavus kutsuvad ikka ja jälle tagasi. Juba üksi erinevate aastaaegade imeline loodus hotelli ümber on erakordne — talvel lumised mäed ning suvel roheline loodus ja Pühajärv.
GMP Clubhoteli & Pühajärve restoranis toimub sel aastal kuuel kuul märtsist novembrini peakokkade õhtusöök. Koos Eesti tippkokkadega valmistab peakokk Koit Uustalu ainukordseid roogasid ning iga toidukorra vahele kuuleb kokkade põnevaid jutte toidust ja toidutegemise telgitagustest. Restorani peakokk on Koit Uustalu, kes on öelnud:„Olles ümbritsetud kauni Lõuna-Eesti looduse pärlitega, austame oma köögis kohalikke saadusi ja eestimaist toidukultuuri. Võimaluse korral kasutame alati ümbruskonna heade talunike kasvatatud toorainet. Nii nagu loodus elab, hingab ja areneb, liigume ka meie loodusega samas rütmis. Tahame olla parim sõber oma külalistele ning kanda edasi oma toidufilosoofiat heast maitsest ja kaunist puhtusest. Seetõttu pingutame endiselt uute elamuste pakkumise nimel ja soovime jääda truuks partneriks igale külalisele, keda alati rõõmuga tagasi ootame. Oma arusaamad ilust, maitsest ja loodusest oleme koondanud teie toidulauale.ˮ
Esimene imeline peakokkade õhtusöök
30. märtsil toimus esimene „Peakokkade Aasta“ õhtusöök Tallinna vanalinna restorani Cru peakoka Dmitri Haljukoviga. Tippkokk esindas Eestit ka kokkade olümpial Bocuse d’Or’ võistlusel Lyonis, kus Eesti saavutas seni kõrgeima 14. koha. Õhtusöögil oli võimalus maitsta Dmitri roogasid, mis ta kokkade olümpial valmistas.
Viiekäigulise menüü tervitusampsuks pakuti suitsuangerja sõõrikut. Tohutult maitsev ja suitsumekiga, väga mahlane ja pehme. Seda oleks kindlasti ühe veel söönud.
Viiekäigulise menüü tervitusampsuks pakuti suitsuangerja sõõrikut. Tohutult maitsev ja suitsumekiga, väga mahlane ja pehme. Seda oleks kindlasti ühe veel söönud.
Teenindajad olid sõbralikud ja kiired. Taustaks mängis meeldiv meeleolumuusika. Kogu atmosfäär oli romantiline ja õdus.
Teine eelroog oli soolaveise fileeviilud koos soolamunakollasega. Väga mõnus soolakas-magus amps koos õunasalatiga.
Vahekäiguna pakuti humalaleiba fenkoliga. Puravikuvõi oli kreemjas ja õhuline.
Järgmiseks pakuti suppi, milleks oli maapirnivaht trühvliga. Omapärane ja huvitava maitsega.
Pearoog oli lammas ja mürkel. Liha oli väga maitsev ja naturaalne, pehme lõigata. Lisandina meeldis mürkel mulle väga — seda seent sain nautida esimest korda.
Fakt: maailmaturul maksavad mürklid kallist hinda, jäädes seentest alla üksnes trühvlitele. Suur hind ja nõudlus, mürklite üpris vähene saagikus ning lühike kasvuaeg on pannud inimesed mõtlema nende seente kunstliku kasvatamise peale. Lisaks sisaldavad need ka palju D-vitamiini.
Lambaliha kõrval muutis maitsed erilisemaks värske mündisalat.
Magustoiduks pakuti soolakaramelli tüümianijäätisega. Viimane oli mõnusalt värske ja mahe. Kogu maius oli ideaalne lõpetus õhtule.
Hotelli suurepärased võimalused
GMP Clubhotelis on erineva suurusega tube koos saunaga või ilma. Tubades on kogu vajalik olemas, et saaks ka ise soovi korral süüa valmistada ja kõrvale maitsvat kohvi juua.
Hotelli katusekorrusel asub hingematva vaatega saun koos terrassiga, mida külastajad kasutada saavad. Saunalavalt avanev vaade Lõuna-Eesti metsadele süüvis mälupilti ja tekitas igatsuse tulla seda kõike uuesti kogema. Samuti saab kasutada valgusküllast jõusaali, kus on lai valik treeninguseadmeid.
Ettevõtetel on võimalus korraldada koolitusi ja koosviibimisi seminariruumis, kuhu mahub maksimaalselt 40 inimest. Kasutada on kogu tehnika ja mugavused ning puhkepausideks maalilise vaatega terrass.
Minu tee viib kindlasti tagasi Otepääle ja julgen GMP Clubhotelit soojalt soovitada vaikuse ja looduse armastajatele.
Kui soovid ise kogeda ja maitsta, siis vaata rohkem infot SIIT.
Daisy Järvi
toidunautleja.ee
vabalaud.ee