fbpx

MEAT Resto & Butchery – mitte ainult liharestoran vaid ka taimetoidu austajatele

Hiljuti käisin MEAT Resto & Butcherys, mis asub Tabasalus, Rannamõisa tee 38d. Tallinna kesklinnast vaid 15min sõidutee kaugusel. Eksklusiivne liharestoran ja -kauplus Tiskre Ärimaja esimesel korrusel on tõeliselt muljetavaldav koht, kus nautida kvaliteetset liha ja ka taimetoitu.

ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal 4.-13.oktoobril ootavad nad enda juurde kolme erimenüüd nautlema!

2-käiguline menüü 20 eur:
HUNTAHVENA FILEE – Kartuli-lillkapsapüree, forellimari, spargel, kale kapsas, Beurre Blanc kaste (G)
MAASIKA MERINGUE RULL ANGLAISE KASTMEGA (G)

3-käiguline menüü 39 eur:
KREVETI-KAHEKSAJALA PIL-PIL – Küüslauk, tšilli, baguette (G)
GRILLITUD VEISE SISEFILEE DUETT (EST+BRA) – 100g Eesti veise sisefilee ja 100g Brasiilia Black Anguse sisefilee , friikartul laagerdatud juustuga, piprakaste (G)
BRÜLEEKREEM METSMARJA SORBEEGA (G)

Taimetoidumenüü 19 eur:
TOMATI-PAPRIKA TARTAR – Avokaadokreem (L) 
KÜPSETATUD BAKLAŽAAN TOMATIKASTME JA JUUSTUGA (G, L)
ANANASSI CARPACCIO PROSECCO SORBEEGA – Värske maasikas (G, L)

Üheks eelroaks valisime taimetoidumenüüs oleva tomati-paprika tartari. Mõnus särtsune ja krõbesaiaga väga hea algus roogadele.

3-käigulise menüü esimeseks roaks pakutakse kreveti-kaheksajala pil-pili. Õige küpsusega ja veidi küüslaugune, aga mitte ülemäära.

2-käigulise menüü pearoaks on huntahvena filee. Kala oli minu jaoks veidi soolane, eelistan rohkem naturaalseid maitseid, aga kartuli-lillkapsapüree meeldis väga.

Seemneleib soolahelveste ja erinevate võietega roogade kõrvale oli mõnusalt värske ja viis keele alla.

Grillitud Eesti ja Brasiilia veise sisefilee lasime teha teenindaja soovitusel maksimum medium küpsusega. Kuna me kumbki pole väga toorema punase liha fännid, siis oleksime eelistanud ikkagi küpsemat. Liha selliselt oli samas maitsekas, pehme ja mahlane. Huvitav fakt ka – liha ei ole verine kui ta on toorema küpsusega tehtud. Sellest voolab välja punase liha mahl, mis tekib küpsetamisel.

Üheks desserdiks võtsime maasika meringue rulli – kreemine ja mõnusalt magus.

Teiseks magusaks oli brüleekreem metsmarja sorbeega – ülimaitsev ja alati üks mu lemmik magustoite. Suhkrukrõbedik oleks võinud peal isegi veel paksem olla 😋.

Kõikide menüüde juurde on spetsiaalselt kokku pandud veinipakkumised. Kahe käega soovitan ka see roogade juurde võtta, sest hinnad on nii head, et teist korda sellist pakkumist ei pruugi tulla 🤩 !

Restoranis on mitmeid võimalusi, alates hommikusöögist kuni õhtusöögi à la carte menüüni. Eriti meeldiv on nende suveterrass, kus ka jahedamate ilmadega saab soojalt istuda. Sealne atmosfäär on hubane ja kutsuv – ideaalne koht, kus veeta aega nii sõprade kui ka pereliikmetega.

MEAT Resto & Butchery pakub midagi erilist, olgu need suvised grillpeod või romantilised õhtusöögid. Soovitan kindlasti kõigil, kes Tallinna ümbruses viibivad seal peatuda ja nautida meeldivat maitseelamust!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga