fbpx

PEIDETUD AARE KESET EESTIT – GMP CLUBHOTEL & PÜHAJÄRVE RESTORAN

GMP Clubhotel ja Pühajärve restoran on hubane hotell ja restoran Otepääl, kauni Pühajärve kaldal. Hotellis on stiilse sisustusega mugavad korterid, mis on sobilikud nii peredele kui paaridele. Lisaks tegutseb seal külastajate seas palju kiitust pälvinud GMP Pühajärve restoran, mis on muideks aastaid valitud Eesti paremate toidukohtade hulka!
Kauni vaatega tubades ja restoranis viibides valitseb sinu meeli täielik idüll ja rahulolu! Vähemalt minuga juhtus nii:)

Restoranis valitseb väga mõnus õhkkond küünlavalguse ja miljööväärtusliku vaatega Pühajärvele. Kõrvu paitab rahulik ja meeldiv taustamuusika.

Rahust ja vaikusest hoolimata on siia väga oodatud lastega pered, sest hiljuti rajati siia teadaolevalt esimene Eesti nutimängutuba. See tähendab, et samal ajal, kui vanemad õhtusöögilauas istuvad, saavad nad enda mobiilist jälgida mängutuba, kus nende väike mudilane aega veedab.
Teenindus on restoranis viimase peal – kordagi ei pidanud ootama ega kutsuma kedagi. Teenindajad käisid vahepeal kordamööda, aga enamik ajast teenindas siiski meid Kristiina. Kiitus ja tänu talle pühendumise ning selgituste eest roogade kohta!

Nauding alaku

Meeliköitev menüü on ahvatlustest pungil ja see, mida mina alustuseks proovisin, ei pruugi paari kuu pärast menüüs ollagi, sest toiduvalik muutub ja täieneb pidevalt, vastavalt hooajale ja peakoka inspiratsioonile.
Peakokk saatis meile tervituseks soolajuustu trühvlit – sees täidetud suitsuse kreemjuustuga, pealt kaetud erinevate seemnete, leivapuruga, mida ehtimas pohla-vürtsitups. Oivaline maitse, kiitus kokale!

Eelroa valikus oli hetkel käsitööpasteet, heeringas ja peet, lõhe ja õun, kitsejuust ja kõrvits, veis ja rabarber ning põder ja pihlakas.
Eelroaks valisin põdra ja pihlaka (toorsuitsufilee, vürtsikas pihlakamoos, kuusevõrsekreem, Forte juust) 14,5 .Liha on mõnusalt hõrk, naturaalse maitsega, mille maitsebuketti täiustas veidi jõulisem meesinep ja kuusevõrseaioli. Imeõhukeste viiludena nägi roog välja kaunis ja maitses suurepäraselt.

Veinikaart on mitmekülgne ja jookide valik suur. Mina soovisin proovida klaasiga majaveine ja kuna põdra kõrvale soovitati punast, siis osutus valituks Primitivo 2015, Castello Monaci Piluna, Salento, Itaalia (5,5 € klaas). Täiuslik sobivus õrna liha kõrvale. Maitselt üsnagi jõuline, samas sametine ja pika järelmaitsega, milles tunda marjade moosisust ja natuke lagritsamekki. Aroomilt samuti marja-vanilline.

Kõik roogade kõrvale pakutavad leivad ja saiadki on kohapeal küpsetatud. Imeliselt õhuline soolakas sai pealt krõbeda pealispinnaga nagu leibki, meenutasid konsistentsilt pistu keeksi. Eriti hästi sobis määrdeks pehme, kreemjas ja soolakas või. Kästiööleiba on võimalik ka külakostiks kaasa osta.

Pearoogade värvikas pale

Siirdume isutekitajate põnevast maailmast toekamate roogade kallale. Valikus tervitasid meid hetkel röstitud lillkapsas, seasisefilee, tall, kala, pardifilee ja veisesisefilee. Olgu siinkohal mainitud ka eelmise aasta kõige populaarsem pearoog – pardifilee (kitsejuust eelroana).
Meie esimeseks valikuks pearoana oli siga ja sinep (sous-vide-filee, sinepi-kartulikreem, õuna-kõrvitsasalat, õllekaste) 14 . Madalal temperatuuril küpsetatud liha on suusulavalt pehme, millele tekitab kerge suitsuse meki tummine kaste ja krõmpsuvad sibulatükid. Roale lisas omapära õllekaste, kreemjas kartulipüree sinepiseemnetega ja spinatikreem (väga hea ja siidine). Teravust lisas maitsebuketti kõrvitsa-õunasalatisse kuuluv tšilli. Porgandipallid olid magusad ja meeldivalt krõmpsjad.

Teiseks kostitasime ennast talle ja tatraga (suitsune sadul, tatar, herne-karulaugukreem, kitsejuustuvaht, mündikaste) 16 . Talle sadul on madalal temperatuuril küpsetatud ülipehme ja mahlane liha, mida troonib hautatud tatar (maitsev, püreejas ja natuke vürtsikas), tatrapopkorn ja krõmpsuvad porgandipallid. Efekti lisas kogu roale maitsekas kitsejuustuvaht.

Toitu väärindama soovitas teenindaja punast veini –  Merlot 2014, Georges Duboeuf, Vin de Pays d´Oc, Prantsusmaa (4,5 € klaas). Võrreldes eelmise punaveiniga on tegu noorema, õrnema ja puuviljasema rüüpega. Aroomilt metsmarjane ja maitselt kuiv, marjamekine ja natuke vürtsikam.

Finišijoonele desserdiga

Restoranis lahkumine ilma magusrooga proovimata oleks justkui surmapatt, seda enam kui valikus on nii isuäratavalt maitsvad: GMP majakook ehk šokolaadi-fondant, astelpaju-tarte, soe marjakook ja käsitööjuustud.

Liis langes esimsesena klientide lemmikmagustoidule, milleks on GMP majakook (klientide lemmik juba 8 aastat) 6,5 .Fondant on väga meeldiv ja kreemjas, magusust aitas balansseerida mahe õunapüree ning marjamoos. Sooja šokolaadiga passib ideaalselt külm ja siidine vanillijäätis.

Teisena valisin sooja marjakoogi (metsmarjad, võitainas, ürdid, jäätis piparmündiga) 6,5 . Ülimaitsev ja kodune, millele lisab kargust ja värskust vanillijäätis. Kogu kooslus oli super – küpsisepuru, hapukad marjad, soe kook, siidine jäätis ja magus piparmündibalsam. Seda oleks võinud veel teisegi kahe peale võtta:)

Lapse lemmikuks osutus vanillijäätise teki all peidus olev besee ja küpsisepuru.

Restoran pakkus suurepärast maitseelamust, aga ka silmailu toitude serveeringu ja disainnõudega, soovitan julgelt kõigile!

Meelelahutus tuntud headuses

Kui kellelgi on veel meelest läinud, milline pärl on Otepää, siis olgu siinkohal meelde tuletatud tegevused nii talveks kui suveks. Talvel tasub nautida taliatraktsioone järgmistes kohtades: Kuutsemäe ja Väike-Munamäe suusakeskus, Winterplace talvepark, Tehvandi ja Tartu maratoni suusarajad, Pühajärve uisurada, saanisafarid jms. Suvel golfipuhkus, mitmed suurüritused ja Pühajärv. GMP Clubhotel´i perekorteris (ühe magamistoaga korter) on olemas kõik eluks vajalik. Lisaks tavapärasele ka kööginurk sh espressomasin hea kohvi valmistamiseks, riietekuivatuskapp jms.

Hommikusöök on tase omaette! Sellist värskust ja maitset ei mäletagi viimati kus saime. Hommikut sai alustada soovi korral Proseccoga, aknast paistab päikesepaiste, eemal paistab jäätunud Pühajärv ja õues on ainult vaikuse hääl!

Otepää jäi hinge helisema meeldivate maitsete, kauni Pühajärve ja lahke pererahvaga. Kindlasti tulen siia tagasi!

Vaata rohkem restorani infot ja reserveeri enda elamus SIIT!
#vabalaudsoovitab #vabalaudrestoran #vabalaud #toidunautleja #toidunautlejapakkumised