fbpx

Itaalia köök otse Tallinna kesklinnas – Italini restoranis

 Hiljuti külastasin Itaalia restorani Italini, mis asub Tallinnas, Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotelli esimesel korrusel, aadressil Paldiski mnt 2. Avastasin nende a la carte menüüd, mis on pühendatud Itaalia köögile, pakkudes maitsvaid roogasid nagu osso bucco, portobello alla griglia ja filetto di Manzo.

Restoranis oli soe ja kodune õhkkond, kus iga külaline võetakse vastu nii nagu oleks ainult Sind just oodatud. Menüü oli rikas Itaalia eri piirkondade roogadega, alates värsketest juustudest ja puiduahjus küpsetatud pitsadest kuni kreemjate pastade ja risottoni.

ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal 4.-13.oktoobril on nad kokku pannud viis maitsvat erimenüüd super heade hindadega!

2-käiguline menüü 1, 18 eur:
Mozzarella Caprese
Osso Buco

2-käiguline menüü 2, 20 eur:
Kaheksajalasupp
Grillitud kanafilee

3-käiguline menüü 1, 30 eur:
Mozzarella Caprese
Osso Buco
Tiramisu

3-käiguline menüü 2, 38 eur:
Veisecarpaccio
Röstitud pardifilee
Crème brûlée

Taimetoidumenüü 27 eur:
Köögiviljasalat
Grillitud portobello

Üheks eelroaks pakutakse Mozarella Caprese salatit. Maitsev kooslus, tomatid koduselt magusad ja väga suur portsjon eelroa kohta.

Teise eelroana proovisime veise carpacciot. Soolane juust ja naturaalne liha harmoneeruvad omavahel maitsekalt.

Mõndade roogade juurde ciabattat võidega ei pakuta, aga küsisime ikkagi seda ka kõrvale, et veenduda kui hea on isetehtud ciabatta. Sai ideaalne – pealt krõmps ja seest pehme. Võie sinna juurde oli teistsugune kui eeldasin – oli vedelam ja äkki pigem külma kastme moodi, aga nii peale pannes sobis kenasti.
Pitsa jaoks on neil restoranis ka muljetavaldav pitsaahi 🙂 .

Üheks pearoaks pakuvad nad röstitud pardifileed. Lasime teha medium pluss küpsusega ja see oli hea valik kuna ei meeldi kui liha toorem jääb. Nahk oleks võinud olla isegi veel krõmpsuvam, aga liha samas pehme ja mõnusa naturaalse maitsega. Kõrval olev püree on pigem magusa poolne, aga kogu kooslus roal väga hea. Võibolla oleks tahtnud vahepeal ka mõnda aedvilja lisaks kõrvale ampsata, aga vaatasime menüüst, et soovi korral on selline võimalus ka täitsa olemas.

Teiseks pearoaks valisime osso buco. Liha on nii pehme ja naturaalselt maitsev. Sametine kartulipüree seal kõrval samuti meeldiv.

Faktiliset on see traditsiooniline Itaalia roog, mis koosneb peamiselt vasika jalast (või mõnikord lambaliha jalast), mis on hautatud madalal kuumusel koos köögiviljade, valge veini ja puljongiga. Roog on tuntud oma rikkaliku maitse ja pehme liha poolest, mis eraldub luu sees olevatest tükkidest. Tüüpiliselt pakutakse seda rooga ka risotto või kartulipüreega, et tasakaalustada hautatud liha rikkust.

Desserdiks proovisime ära mõlemad pakutavad. Creme Brulee magusa krõmpsuva kuivikuga väga eriline ja kooslus sametine ja klassikaliselt väga hea.

Teise magusana võtsime tiramisu ette. Kohev ja mahlane ning 100% maitseb ka mitte kohvijoojatele. Kindel lemmik kui nende kahe magusa vahel valida!

Italini restoranis on ka muljetavaldav valik Itaalia veine, likööre ja oskuslikult valmistatud kokteile, mis sobivad suurepäraselt valitud roogadega. Lõunapakkumised on ideaalsed kiireks, kuid samas nauditavaks söömiseks, sisaldades erinevaid buffeelõuna valikuid koos hooajaliste suppide ja värskete salatitega. Restoranis kõlab taustaks ka mõnusalt mahe taustamuusika.

Kasuta kindlasti võimalust Italini restorani külastada soodsamate hindadega kui tavapärasel ajal. Antud menüüd ja pakkumised kehtivad ainult 4.-13.oktoobri.