Roku Resto Tallinnas – parim sushi ja maitseküllased elamused
Seekord viis tee meid Roku Restosse. Kui oled Tallinna restoranimaastikul ringi liikunud, siis oled ehk kuulnud nimest Jahu Sushi. Just sealt sai alguse ka Roku lugu. Nüüdseks on sellest saanud omaette hubane 30-kohaline restoran Porto Franco majas.
Kui tahad, et ma ütlen ühe lausega, mis Roku on, siis ma ütleks: koht, kus sushi, tee ja yuzu sake saavad kokku ning loovad täiusliku harmoonia. 🍵🍣
✨ Miks Roku on eriline?
Kõik algab sellest, et nad on väga värskuse-usku. Kõik tooraine tellitakse igaks päevaks eraldi – midagi ei jäeta järgmiseks päevaks seisma. Kui tänane kala on söödud, siis homme tuleb uus kala. See tähendab, et sul on taldrikul alati värske ja ehe maitse.
Lisaks on neil jääkidevaba köök – ehk kõik, mis sisse tuleb, leiab oma koha taldrikul. Ja see juba näitab, et tegemist on kohaga, kus loodusest ja toidust peetakse lugu.
Plastik? Vähe. Korduskasutus? Jah. Nii väga, et isegi igal esmaspäeval pakuvad nad teed või kohvi tasuta, kui tuled oma taaskasutatava kruusiga. Väike asi, aga südantsoojendav. 🌍💚
👩🍳 Kokkade kogemus ja oskused
Roku köögis on sushi-meistrid, kelle kogemus on kokku üle 40 aasta. Aga mis kõige lahedam – nad ei ole kinni vanas ja tuttavas. Nad õpivad ja katsetavad iga päev, et pakkuda uusi elamusi.
Sushiriisi valmistamine? Nende jaoks pole see lihtsalt keetmine. See on kunst ja meditatiivne protsess. Riisi leotatakse kaua, kasutatakse õiget kogust riisiäädikat, ja lõpuks pressitakse õrnalt kokku. Tulemus: pehme, kohe õige riis, mis hoiab täidist täpselt nii nagu peab.
Ja soja! Roku teeb oma omatehtud sojakastme, mida keedetakse kolm ööpäeva. Sinna pannakse kombu-vetikad, tuunikalahelbed ja riisivein. See ei ole vegan, aga see on ehe ja täiesti Roku nägu. Kui kastad sinna oma nigirit, siis saad aru, miks nad on seda kolm aastat täiustanud.
Need imelised erimenüüd erakordselt hea hinnaga on saadaval ainult 2.–12. oktoobril ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal ja laud tuleb ette broneerida SIIT vähemalt 1 päev ette.
🥢 Täiuslik lõunamenüü – 15€
Eelroog
-
Miso supp tofuga
Pearoog (vali 1)
-
Donburi poke kauss krõbekanaga
-
Krõbe kalapihv kartulipüreega
Magustoit
-
Creme brulee rabarberimoosiga
🍱 Maitseküllane õhtumenüü – 25€
Eelroog (vali 1)
-
Dorado ceviche miso– ja yuzu-kastmega
-
Veise carpaccio ponzu ja wasabi majoneesiga
Pearoog (vali 1)
-
Rein rull 8 tk
-
Nigiri komplekt 6 tk
Magustoit
-
Creme brulee rabarberimoosiga
Nigiri komplekt – sushi armastajate unistus
Kui tahad aru saada, mida Roku päriselt oskab, siis telli nigiri komplekt. Seal on kõik korraga: lõhe, tuunikala, angerjas, kammkarp ja dorado.
Kõik olid täiuslikud! Kammkarp – kõige õrnem, lihtsalt sulas suus. Unagi (angerjas) – magus ja rikkalik. Ja see tunne, et võid täiesti vabalt sushit ka näppudega süüa – see tegi asja veelgi kodusemaks ja vabamaks.
Dorado ceviche – troopiline paitus
Kuldmerikoger laimimahlas, miso ja yuzu kastmega. Maitse oli mõnusalt magus ja õrn, kala nii pehme ja värske. Väike särts tuli jalapenost ja koriandrist.
See oli nagu väike reis Lõuna-Ameerikasse ja Aasiasse ühes ampsus😋.
Veise carpaccio – maitsekas üllataja
Õhukeselt viilutatud veisefilee, millele lisati ponzu ja wasabi majo. Kaste oli nii täpne, et iga lihaviil sai oma õige nüansi. Oli tunda, et kokk on väga teadlik ja oskab maitseid balansseerida. Kogu kooslus on mõnusalt maitsekas, aga samas elegantne.
Krõbe kalapihv – kodune ja gurmee üheskoos
Kalapihv oli mõnusalt kuldpruun ja serveeriti sametisel kartulipüreel. Kõrval oli värske salat ja tartari kaste. See oli korraga nii kodune, aga samas ka gurmee.
Kana donburi – suur ja toitev
Kana oli nii hea – pehme, mahlane ja mõnusalt krõbe. Kõrvits andis magusust ja porgand oli mahlane. Portsjon oli nii suur, et kõht täis saada ja veel ülegi jääks😉.
Creme brulee – hapukas üllatus
Magustoit oli Creme brulee rabarberimoosiga. Rabarber andis hea hapukuse ja magusust oli täpselt parasjagu, mitte liiga palju. See oli ideaalne lõpetus õhtule 🤩😋.
🍹 Joogid – Roku üllatas
Meie alustasime Juzu sake’ga (8%). Ja ma ütlen ausalt – tõeliselt hea jook. Mõnusalt värske, pisut tsitruseline, kerge, aga samas selline, et paneb õhtu alguses juba naeratama.
Lisaks proovisime ka Genmaicha teed. See on Jaapani roheline tee röstitud riisiga. Ja see oli tõesti mõnus. Kui oled teefänn, siis see on midagi, mida pead proovima.
Miso supp – tervislik klassika
Lõunamenüü eelroaks pakutakse maitsvat Miso suppi. See oli mõnusalt soolane, aga mitte liiga. Fermenteeritud pasta andis lisaks sügavust. Ja see teadmine, et see on seedimisele hea – noh, pärast sellist söömaaega kulub see igati ära 😅.
Roku ei ole lihtsalt restoran, vaid kogemus. Siin on kõik detailid paigas:
⭐ Värske tooraine iga päev.
⭐ Kokkade meisterlikkus ja kirg.
⭐ Erilised joogid ja tee.
⭐ Ja toidud, mis panevad suu naeratama ja maitsemeeled saavad uusi kogemusi.
Kui tahad sügisel midagi tõeliselt head ja erilist, siis 2.–12. oktoober ToiduNautleja Restoranide Nädal on aeg, mil minna Roku Restosse. Ja broneeri kindlasti laud ette, sest head kohad saavad ruttu otsa.