Roogade ja teeninduse kõrgtase Rotermanni kvartali restoranis R14
R14 restorani toite iseloomustavad selged ja kaasaegsed maitsed, mis inspireeritud Vahemere köögist.
Juba ruumi sisse astudes võetakse Sind vastu nagu vana head tuttavat. Kõik teenindajad on sõbralikud ja ruumi õhkkond meeldivalt hubane. Õhtul on mõnus sumin ja küünaldesäras lauad lisavad ruumile romantilisust.
Restorani suurest saalist avaneb võimalus kõike köögis toimuvat ka jälgida.
Restoran paikneb kahel korrusel. Teiselt tasandilt paistab linnailu suurtest võlvakendest.
17.-26.veebruaril ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal saate nautlema minna 3-käigulist erimenüüd vaid 36 eur eest! BRONEERI SIIT!
Kitsejuustuga gratineeritud portobello – trühvliaioli / mahlane artišokitäidis
Huntahvena filee – soe maapirni- kapparisalat / suitsutatud spinati jogurt
Kardemonine šokolaadi-mousse mascarponega
Portobello on mõnusa iseloomuliku maitsega. Kitsejuust lisab juurde sellist tummisust. Väga maitsekalt läbimõeldud eelroog👌. Isevalmistatud leib on mõnusalt soolakas-magusa mekiga.
Natukene portobello tausta ka: portobello on omamoodi šampinjon, üsna suur seen, kui selle kork on täielikult avatud, jõuab see läbimõõduni 15 cm. Tänu täielikult avatud korgile aurustub portobello seene niiskus rohkem kui teistelt seentelt, seetõttu on nende struktuur tihe/lihakas ja küpsetamisel osutuvad need väga aromaatseks. Portebello on kõige peenem seeneliik, mida kasutatakse kõigis Euroopa köökides. Portobello on üks maitsvamaid ja lihtsamini valmistatavaid seeni. Portobello sisaldab palju vitamiine ja mikroelemente nagu vask ja seleen.
Pearoaks pakutakse huntahvena fileed. Kala on oivaline, krõbeda soolaka koorikuga perfektne 👌. Iga lisand kala kõrval lisab uue maitsenüansi.
Teenindaja soovitab roogade kõrvale just sobilikke veine. Nautlemise lõpetuseks on nagu kirss tordil kardemonine šokolaadi-mousse mascarponega. Mmm lausa imeline, suus plahvatavad nii mitmed erinevad maitseained ja kogu see sametine šokolaadi kooslus on super. Leidsin endale uue lemmiku 😋
R14 asub Rotermanni kvartali kunagises jõujaamas, mis vanasti tootis elektrit tervele ümbruskonnale. Hubaselt stiilse veinirestorani interjööris on eriliselt rõhutatud materjalide ja värvikooslusi, mis võimaldavad ajaloolise paekivihoone vanadel detailidel särada ja esile tõusta.