Meie õhtusöök Kai Restos – ainult reedel ja laupäeval!
Kui ma peaksin lühidalt ütlema, mis on Kai Resto eriline nipp, siis see oleks: avatud ainult reedel ja laupäeval alates kell 17.00. Jep, lugesid õigesti – ainult kaks päeva nädalas! 🙌 Ja see teebki asja huvitavaks. Kui midagi saab ainult piiratud ajal, siis kohe on tunne, et peab ära proovima 😋. See on natuke nagu festival – ootad, ja kui lõpuks kohale jõuad, siis naudid iga hetke topelt. Kai Resto asub Tallinnas, Mere pst 20c, kohe Tallinna Linnahalli taga.
ToiduNautleja Restoranide Nädalal 2.-12.oktoobril ootab KAI resto Sind vaid kahel reedel ja laupäeval. ✨ Me nautisime juba kõiki roogasid – nüüd ootab sind sama kogemus! Broneeri laud SIIT!
Nautlemisele tuleb kolm erimenüüd:
🥩 Lihamenüü – 40€
🍴 Veiseliha tartar – veise sisefilee / vutimuna / marineeritud kurk / sibul / kimchi / kirsstomatid / ciabatta
🥩 Veiseliha mignon – varajane kartul / mais / peedi-kirsi kaste
🍰 Pehme koogike “Marjaaed” – magustoit marjadega
🐟 Kalamenüü – 40€
🥖 Bruschetta – õrnsoolalõhe / stracciatella juust
🐟 Grillitud Sea Bass – köögiviljad / peedipüree
🍊 San Sebastiani juustukook – mandariini ja kaneeliga
🍣 Sushi assortii – 28€
🍣 Ama Kai – 8 tk: tuunikala, lõhe, pirn, kurk, sriracha, miso kaste
🍣 Yoshi Kai – 8 tk: philadelphia, angerjas, lumekrabi, tempura hiidkrevett, cheddar, tobiko, lendkalamari, terav kaste, unagi kaste, seesam
🍣 Lõhe nigiri – 2 tk
🐟 Bruschetta lõhe ja stracciatellaga – turvaline valik
Kalamenüü eelroog oli bruschetta õrnsoolalõhe ja stracciatella juustuga. See on selline kombo, mis töötab ilmselt alati. Lõhe oli värske, sai minu jaoks küll veid liiga palju grillitud aga samas lisas juust mõnusat pehmust.
Kas see üllatas mind? Mitte päris. 🤷 Aga kindlasti oli see hea ja turvaline valik. Kui sa oled kalasõber, siis see teeb sind rõõmsaks, aga kui tahad midagi plahvatuslikku, siis pigem oota pearooga 🤩.
🥩 Veiseliha tartar – krõbe sai, aga ootasime rohkemat
Tartar on alati põnev roog, sest see on nii lihtne, aga samas võib olla tõeline meistriteos. Kai Restos oli see ilus ja korralik: veise sisefilee, vutimuna, marineeritud kurk, sibul, kimchi ja kirsstomatid. Liha oli pehme ja hästi hakitud. Aga… me oleks tahtnud veel maitset. Näiteks kappareid või midagi vürtsikat oleks tõstnud kogu roa järgmisele tasemele.
👉 Ei olnud halb, aga jäi tunne, et eelroana pigem „soojendus“ kui „wau-elamus“. Sai oli selle roa puhul ka meie jaoks liiga palju grillitud ehk väga krõmps 🥖.
Kindlasti proovi ära kohapeal valmistatud imemaitsvad kannuteed. Meie võtsime seekord eksootilise puuvilja tee – mõnusalt hapukas ja aromaatne!
🍣 Sushi assortii – silmade ja maitsemeelte pidu
Alustame sushi assortiist, sest noh… kui menüüs on sushi, siis see tuleb lauale tellida. Ja ausalt öeldes – Kai Resto sushi on muljetavaldav.
Taldrik tuli lauale nagu väike kunstiteos 🎨 – värvide mäng, tekstuurid, kastmed. Kõik tundus läbi mõeldud.
👉 Taldrikul on kolme sorti sushit:
-
Ama Kai – tuunikala, lõhe, pirn (jah, pirn sushi sees!), kurk, sriracha ja miso kaste.
-
Yoshi Kai – siin läks asi juba täiesti pidulikuks: philadelphia, angerjas, lumekrabi, tempura hiidkrevett, cheddar, tobiko, lendkalamari ja mitu kastet – terav, unagi ja seesam. Kui peaksin ütlema ühe sõnaga, siis see oli “kõik ühes”sushi, väga maitsev ja mahlane.
-
Lisaks klassikaline lõhe nigiri, sest ilma selleta poleks sushi assortii vist ju täielik😉?
Kõik koos oli väga rikkalik ja maitseküllane. Mulle meeldis eriti see roheline sushi😋.
🏆 Veiseliha mignon – õhtu absoluutne staar ja grillitud sea bass on värskuse etalon
Kui eelroad olid pigem „sissejuhatus“, siis veiseliha mignon oli kogu õhtu tipphetk. Liha tuli lauale täiuslikult küpsetatuna 🥩 – mahlane, pehme ja just parajalt roosa seest. Ja need soolakristallid peal – see oli imeline! See väike nipp tõi liha maitset veelgi paremini esile.
Kõrval olid varajane kartul 🥔 ja mais 🌽, mis samuti ideaalselt küpsetatud, aga kuna liha oli lihtsalt nii hea, siis kõik muu tundus nagu „toetav meeskond“😉. Kui eelroog ei olnud nii muljetavaldav, siis pearoog oli täielik maitseelamus.
Kui ma peaksin Kai Restost ühe roa soovitama, siis see oleks kindlasti see.
Kalamenüü pearoog oli seekord grillitud Sea Bass see oli midagi, mida võiks iga päev süüa. Kala oli ideaalne – mõnusalt soolakas ja krõbeda nahaga. Kõrvale pakutud juurikad 🥕🥦 olid tõeliselt maitsekad ja värsked.
See roog on kindel lemmik kõigile, kes armastavad kala. Ja isegi kui sa ei ole kalasõber, siis Sea Bass võib su ümber pöörata😉.
🍰 Magusad hetked – erikujulised koogid
ToiduNautleja magusaid ei olnud hetkel veeel saadaval seega valisime nende desserdi letist endale meelepärased. Valikuks sai restorani hitt Pärl, Roos ja Südameke. Igaüks eri maitsega ja magus koos taldrikuga nii peensusteni läbi mõeldud.
🎭 Teenindus ja kogu kogemus
Teenindus oli sõbralik ja tähelepanelik, ilma liigse peenutsemiseta. 👌 Mulle meeldib, kui restoranis osatakse hoida tasakaalu – sa tunned end oodatuna, aga mitte ülepakutult nö VIP-kliendina.
Õhtu jooksul ei pidanud kordagi midagi ootama liiga kaua ⏳. Toidud tulid õigel ajal, joogid samuti. Kõik oli sujuv.
Kai Resto on ideaalne koht nädalavahetuseks. 🎉
Minu isiklikud lemmikud:
⭐ Veiseliha mignon – tõeline staar
⭐ Grillitud Sea Bass – krõbe ja täiuslik
⭐ Sushi assortii – rikkalik ja üllatav
Eelroad olid pigem soojendus, aga pearoad ja magustoidud tegid õhtu suurepäraseks.
Ja ärge unustage – avatud ainult reedel ja laupäeval alates 17.00! Kui lähete teisipäeval, siis seisate lihtsalt ukse taga ja mõtlete: „Oleks pidanud seda blogi lugema.“ 😅
Broneeri laud KAI Restosse ToiduNautleja Restoranide Nädala ajaks SIIT!