Kõrvitsasupp Katharinenthal Tallinnas. ToiduNautleja Restoranide Nädal

Katharinenthal – soe lõuna Kadrioru südames, parditiigi ääres

Katharinenthal restoran asub Tallinnas, A. Weizenbergi 22 aadressil, Kadrioru pargi serval – ja juba nimi ise kõlab nagu midagi peent ja ajalooga.

Käisime seal proovimas ToiduNautleja Restoranide Nädala menüüsid, mida külalised saavad nautida ainult 2.–12. oktoobril eriti soodsa hinnaga, aga ainult ette broneerides ToiduNautleja lehelt. Kui tahad, et sinu sügis oleks täis maitseid, siis pane see kalendrisse kirja, sest siin on üks elamus, mida maha magada ei tasu.

Esimene asi, mis meeldis, oli hästi soe vastuvõtt. Teenindaja oli armas ja siiras ning see lõi kohe õige tunde.

ToiduNautleja Restoranide Nädalal 2.-12.oktoobril pakub Katharinenthal kolme maitsvat erimenüüd . ✨ Me nautisime neist kahte menüüd – nüüd ootab sind sama kogemus! Broneeri laud SIIT!

Nautlemisele tuleb kolm erimenüüd:

🍴 2-käiguline menüü 1 – 16€

Pearoog (vali 1)

  • Mereanni Arrabiata – pisut vürtsikas tomatikastmes pasta rikkaliku mereannivalikuga

  • Vasikamaks karamellsibulaga – praetud vasikamaks kartulipüree, karamellsibula, Bordelaise kastme ja pohlamoosiga

Magustoit

  • Kook omal valikul


🍴 2-käiguline menüü 2 – 20€

  • Kõrvits kolmel viisil ehk kookosene kõrvitsapüreesupp

  • Vasikamaks karamellsibulaga – praetud vasikamaks kartulipüree, karamellsibula, Bordelaise kastme ja pohlamoosiga


🍴 3-käiguline menüü – 24€

  • Kõrvits kolmel viisil ehk kookosene kõrvitsapüreesupp

  • El Pappillote – küpsetuskotis valmistatud tursk juurviljade, paprikakastme ja röstitud sibulaga

  • Kook omal valikul

Katharinenthal restoran Tallinnas. ToiduNautleja Restoranide Nädal

🥣 Supp – kõrvits kolmel viisil

Esimene roog, mida proovisime, oli kõrvitsasupp – täpsemalt „Kõrvits kolmel viisil ehk kookosene kõrvitsapüreesupp“.
Oooo vau… milline aroom ja vürtsidega maitsed – tõeline maitsenauding! 🌿
Esimese ampsu pealt tekkis jõulutunne. Maitselt mõnusalt vürtsikas, kookose nüanss lisas kreemisust ja sametine tekstuur lihtsalt paitas keelt 😋. Kui sa oled suppide sõber, siis see on midagi, mida kindlasti soovitan proovida.

Kõrvitsasupp Katharinenthal Tallinnas. ToiduNautleja Restoranide Nädal

🥩 Vasikamaks karamellsibulaga

Pearoogade seas oli mul võimalus proovida vasikamaksa karamellsibulaga. Ütlen kohe ausalt – maks meeldib mulle muidu ainult pasteedina😂. Kõrvale tuli kartulipüree, karamellsibul, Bordelaise kaste ja pohlamoos.

Kõigepealt – sibul oli imeline. Magus, karamelline, peaaegu nagu väike maius. 
Kõrval olid ahjuporgandid 🥕, mis olid mõnusalt krõmpsud ja magusad. Kui veel aus olla, oleksin eelistanud, et maks oleks väiksemate tükkidena – praegu oli liiga suur. Aga kartulipuder oli tõeliselt maitsev, kreemjas ja soe.

Vasikamaks Katharinenthal Tallinnas. ToiduNautleja Restoranide Nädal

🍝 Pasta mereandidega

Teine pearoog, mis kampaania menüüs nautlemisele tuleb on Mereanni Arrabiata – pasta vürtsikas tomatikastmes rikkaliku mereannivalikuga.

See oli väga hea! 🍤🍅 Tomatikaste piisavalt vürtsikas, aga mitte nii, et suu õhetaks.
Mereannid – krevetid, karbid ja muud head – olid küpsetatud täiuslikult. Ei mingit kummist tekstuuri, vaid mahlased ja värsked.
See võiks olla see roog, mida pasta ja mereanni sõber tahaks nautida, klaas veini kõrvale ja lihtsalt nautida😇.

Pasta mereandidega Katharinenthal. ToiduNautleja Restoranide Nädal

🍰 Magustoidud – mustsõstar ja pistaatsia

Magustoidud Katharinenthalis väärivad eraldi peatükki. Menüüdes kindlat magusat määratud ei ole, mis on eriti tore, sest sa saad selle ise valida nende magusaletist, mis on üpriski suur.

Meie valisime 2 desserti:
👉 Mustsõstrakook– mõnusalt kreemine, marjane, värske ja väga maitsekas, kus hapukas-magus käib käsikäes.

👉 Pistaatsia kook – mahlane, mitte liiga kuiv. Minu lemmikuks jäi siiski esimene.

Magustoidu menüü Katharinenthal. ToiduNautleja Restoranide Nädal
Magustoidu menüü Katharinenthal. ToiduNautleja Restoranide Nädal

🍵 Joogid – Sakura tee

Ja lõpetuseks – Sakura tee. Nii hea ja mahe – lõhnas kevade järele 🌸 ja maitses kergelt magusalt. Soe valik roogade kõrvale– mitte liiga tugev, vaid täpselt paras, et kõht saaks rahulikult kõik hea läbi seedida.

Katharinenthali köök pakub kogu päeva menüüd, kus leiab loodetavasti midagi igaüks. Suur fookus on kergematel toitudel, mida süüa kvaliteetse kohvi ja veini kõrvale.

Minu kõige lemmikumad kõikidest roogadest olid:
Kõrvitsasupp – jõululik, aromaatne, vürtsikas
Mustsõstrakook – kreemine ja maitsekas.

ToiduNautleja Restoranide Nädala erimenüüd on saadaval ainult 2.–12. oktoobril. Kui tahad Katharinenthalis ise kõike seda kogeda, siis broneeri laud aegsasti ToiduNautleja lehelt.

ET EN RU FI