MEAT Resto & Butchery veisesisefilee

Oktoober 2025 – ToiduNautleja TOP 20 restoranid

Sel korral tõi ToiduNautleja Restoranide Nädal kokku suure hulga osalejaid – 11 päeva jooksul külastas 70 restorani kokku 8600 inimest!

See on muljetavaldav tulemus, mis näitab, et
Eesti restoranikultuur on elus, arenev ja maitsekam kui eales varem.

Külalised nautisid erimenüüsid, avastasid uusi lemmikuid ning jagasid tuhandeid soojasid arvustusi.
Kõik kogutud tagasisided on hoolikalt läbi loetud ja nende põhjal sündis ToiduNautleja Restoranide Nädala TOP 20 restoranide edetabel, mis toob esile tänavused tõelised maitsemeistrid.

Eriline tänu kuulub ka vabalaud.ee platvormile, mis pakkus taas parimat broneeringusüsteemi, tehes restoranikülastuse lihtsaks ja mugavaks nii kohalikele kui külalistele üle Eesti.

💫 Kohtume taas veebruaris 2026!
Järgmine Restoranide Nädal toimub 11.–22. veebruaril 2026, mil uued menüüd ja uued maitseelamused ootavad sind juba ees.

TOP 20 populaarsemad restoranid külastatavuse poolest on👇

1. MEAT Resto & Butchery (Rannamõisa tee 38d, Tallinn)


MEAT oli üks kõige enam broneeritud restorane. Külastajad kiitsid liha kvaliteeti, eriti Black Angus Chateaubriand’i, lõhet ja kreveti pil-pili. Toitu peeti üldiselt väga maitsvaks, hästi serveerituks ja läbimõeldud menüüga. Paljud kiitsid ka joogi pakkumisi ja meeldivat atmosfääri. Negatiivse poole pealt sooviti rohkem tähelepanu väikestele detailidele nagu leiva pakkumine, lauda juhatamine ja kliendiga suhtlus. Üldmulje oli siiski väga positiivne – enamik külastajaid jäi rahule, hindas toitu kõrgelt ja lubas restorani kindlasti uuesti külastada.

MEAT Resto & Butchery menüü TOP 2025
2. Capitol (Roseni 9, Tallinn)


Capitol restoranis hinnati kõrgelt magustoite, eriti Crème Brûlée Vana Tallinna toffega ja Panna Cottat, mida peeti lausa imeliseks. Ka lõhefilee, kanarind trühvlirisotoga ning kitsejuustu salat said palju kiidusõnu. Toidud olid kaunilt serveeritud, maitsvad ja harmoonilise kooslusega, ning paljud külastajad nimetasid kogu kolmekäigulist menüüd täiuslikuks. Atmosfääri kirjeldati hubase ja meeldivana, teenindus oli valdavalt sõbralik ja viisakas, kuid osadel juhtudel märgiti ka ükskõikset või ülekoormatud teenindust – mõnikord tuli lauda juhatamist oodata või toite ei tutvustatud. Samuti mainiti, et lõhe oli vahel kuiv ja mõni teenindaja ei olnud eesti keeles suhtlemisel kindel. Kokkuvõttes jäid külastajad väga rahule, kiites toidu kvaliteeti, maitseid ja esitlust. Capitoli peeti üheks õnnestunumaks ja maitsvamaks restoranikogemuseks Restoranide Nädalal ning paljud lubasid kindlasti tagasi tulla.

Capitol restoran menüü
3. Restoran O2 (Maakri 23a, Tallinn)


O2 restoran jättis külastajatele väga positiivse ja värske mulje – toite kirjeldati kui kaasaegseid, julgeid ja maitsekalt tasakaalus, pakkudes uusi ja põnevaid kooslusi. Enim kiideti eelrooga (forelli sashimi), mis oli loov, värviline ja suurepäraselt serveeritud. Samuti sai palju kiidusõnu pearoog (veisepõsk) ja magustoit (kadaka maitseline kreem), kuigi mõne jaoks jäi viimane veidi liiga rammusaks või väikseks. Restorani atmosfäär, interjöör ja asukoht said palju tunnustust – koht tundus kaunis, hubane ja stiilne. Teenindust peeti üldiselt meeldivaks, professionaalseks ja tähelepanelikuks, ehkki mõnel juhul mainiti väikest unustamist või ootamist (nt joogid jõudsid hiljem kui toit). Kriitikat sai vaid mõni laudade paigutus (liiga tihedalt või teenindusukse kõrval) ning vähene privaatsus rahvarohkemal ajal. Samuti sooviti, et joogivaliku hinnad oleksid selgemalt nähtavad. Üldmulje oli siiski väga positiivne – O2-d peeti samuti Restoranide Nädala parimaks kogemuseks, kus toit, teenindus ja atmosfäär moodustasid täiusliku terviku.

O2 restorani menüü

4. Tasca Portuguesa (Kullassepa 13, Tallinn)


Tasca Portuguesa pakkus autentset Portugali maitsekogemust, kus enim kiideti metssiga kastanitega, kaheksajalga ja magustoite nagu šokolaadimousse ja kaneelikooki. Toidud olid üldiselt maitsvad, rikkalikud ja koduse hõnguga, ning atmosfäär hubane ja soe. Veinide ja kokteilide valikut hinnati samuti kõrgelt, eriti hästi sobitatud veine ja sangriat. Samas toodi korduvalt välja teeninduse aeglust ja korralduslikke kitsaskohti – jooke ja eelroogi tuli sageli kaua oodata, laudu peeti liiga lähestikku ning privaatsust nappis. Positiivse poole pealt kiideti sõbralikku ja hoolivat teenindust, eriti individuaalse lähenemise ja veini soovituste eest. Kokkuvõttes peeti Tasca Portuguesat sooja ja siira restoranina, kus on väga hea potentsiaal – toidud ja joogid on maitsvad ning õhkkond meeldiv, kuid teeninduse kiirus ja ruumide mugavus vajaksid veidi parandamist.

5. SPOT restoran  (Vene tn 4, Tallinn)


SPOT restoran sai külastajatelt väga kõrge hinnangu nii toidu, teeninduse kui atmosfääri eest. Toidud olid maitsvad, esteetiliselt serveeritud ja mitmekesised – enim kiideti pardiliha, huntahvenat, veisetartari, kitsejuustu burgerit ja šokolaadifondanti. Paljud tõid välja, et iga käik oli tasakaalus ja kvaliteetne, pakkudes tõelist maitseelamust. Teenindust kirjeldati kui sõbralikku, professionaalset ja tähelepanelikku, tihti toodi esile head huumorimeelt ja meeldivat suhtlust. Positiivse mulje jättis ka restorani kaunis interjöör ja soe õhkkond, mis lisas kogemusele väärtust. Negatiivse poole pealt mainiti mõnel juhul pikemat ooteaega ja ebavõrdset tähelepanu laudades, samuti, et kokteilid olid liiga lahjad või muusika võiks olla pisut valjem. Üldmuljena peeti SPOTi üheks kindlaimaks õnnestumiseks – suurepärane toit, väga hea teenindus ja meeldiv õhkkond tegid sellest ühe Restoranide Nädala lemmikutest.

Spot restoran menüü
6. BWB Gastro Bar (Vana-Viru 6, Tallinn)


BWB Gastro Bar jättis külastajatele väga positiivse ja sõbraliku mulje – restoranis hinnati nii toitu, teenindust kui õhkkonda. Enim kiideti sinimerekarpe, mida peeti „maailma parimateks“ ning mille kastet kirjeldati kui koorest, vürtsikat ja täiuslikku. Samuti said palju kiidusõnu tuunikala steik ja antrekoot, mida peeti mahlaselt valmistatuks ja õigesti küpsetatuks. Külalised tõid esile suuri ja toekaid portsjoneid, mõnusa atmosfääri ning super teeninduse, eriti baarmene, kes olid tähelepanelikud ja sõbralikud. Kokteilid ja veinipakkumised said samuti positiivset tagasisidet. Negatiivse poole pealt mainiti aeg-ajalt, et muusika oli liiga vali, mõni roog (nt karbid või kaste) oli veidi liiga soolane ning mõne steigi küpsusaste ei vastanud ootustele. Samuti esines üksikuid juhtumeid, kus eelrooga tuli kaua oodata. Kokkuvõttes peeti BWB-d väga mõnusaks ja hubaseks kohaks, kus on hea hinna ja kvaliteedi suhe, autentsed maitsed ning elav, kuid sõbralik õhkkond. Paljud lubasid kindlasti tagasi tulla – eriti rannakarpe ja tuunikala nautima.

BWB Gastro Bar menüü
7. Trofe (Pikk 29, Tallinn) 

Trofe restoran jättis enamusele külastajatest väga hea ja hubase mulje – toit oli maitsev, koduselt toekas ja põhjamaise karakteriga. Kõige rohkem kiideti hirve- ja metssearooga, samuti lõhet kuskussiga ning hernepüreesuppi. Magustoitudest tõusid esile jäine tiramisu ja šokolaadifondant. Portsjonid olid üllatavalt suured ja toitvad, mis paljudele meeldis. Külalised tõid positiivsena esile sõbraliku ja tähelepaneliku teeninduse, mõnusa atmosfääri ja muusikavaliku. Samas mainiti, et mõne roa temperatuur või maitsestus ei olnud alati ideaalne (nt jahtunud pearoog või liiga mage eelroog). Mõned külastajad tundsid, et magustoit võiks olla klassikalisem, ning ooteajad olid teinekord liiga pikad, eriti rahulikumal ajal. Negatiivsemates kommentaarides mainiti ka ligipääsu keldrikorrusele ja teenindajate vähest nähtavust mõnel hetkel. Üldmulje oli siiski positiivne – Trofe pakkus ausaid ja maitsvaid roogasid, sooja teenindust ja mõnusat põhjamaist õhkkonda, mis tegi sellest ühe stabiilse ja usaldusväärse valiku Restoranide Nädalal.

Trofe restorani menüüd
8. Literaat restoran (Telliskivi 60/2, Tallinn)


Literaat pakkus külastajatele mõnusa ja hubase atmosfääriga kogemust, kus eristus eelkõige sõbralik ja professionaalne teenindus. Toite hinnati üldiselt väga maitsvateks, visuaalselt ilusateks ja hästi tasakaalus, eriti kiideti eelroogi – näiteks arancini trühvlimajoneesiga ja kaheksajalga. Samuti said palju positiivset tagasisidet veisepõsk püreega ja mahlane veiseliha, mida peeti lausa suus sulavaks. Külalised tõid esile sooja ja hubast interjööri, meeldivat valgustust ning toredat õhkkonda, kus lauad olid mugavalt paigutatud ja ruum tundus privaatne. Teenindajad olid valdavalt kiired, tähelepanelikud ja väga meeldivad, mis jättis külastusest professionaalse mulje. Negatiivse poole pealt mainiti, et mõni roog (nt veisepõsk või kaheksajalg) oli liiga jahe, vegan pearoog ja õunane crème brûlée ei vastanud kõigi ootustele ning mõnel laual venis ooteaeg. Kokkuvõttes peeti Literaati väga heaks ja kindlaks valikuks, kus maitsev toit, meeldiv teenindus ja hubane atmosfäär lõid sooja ja nauditava elamuse, mida paljud külastajad lubasid kindlasti korrata.

Literaat Telliskivi restorani menüü
9. Farm (Müürivahe 27b/Viru 11, Tallinn)

Restoran Farm pakkus külastajatele kõrgetasemelist ja meeldivat kogemust, mida iseloomustasid maitsev toit, sõbralik teenindus ja hubane atmosfäär. Enim kiideti eelrooga ja magustoitu, mida kirjeldati kui kaunilt serveeritud, maitsekalt tasakaalus ja loovalt valmistatud. Pearoog (pardifilee) oli samuti hästi hinnatud, kuigi mõni külastaja oleks soovinud rohkem krõbedust või maitselisemat tasakaalu. Teenindust peeti väga professionaalseks ja tähelepanelikuks, mitmed mainisid teenindajate isiklikku suhtumist ja võimekust ka lapsi ja koeri sõbralikult kaasata. Suurt tunnustust sai ka live-muusika, mis lisas õhtule erilise meeleolu, kuigi mõne arvates oli see veidi liiga vali. Atmosfääri kirjeldati kui hubast, elegantset ja privaatsust pakkuvat, kuid mainiti, et lauad olid kohati liiga lähestikku ning mantlihoid tekitas saabumisel väikese ootamise. Kokkuvõttes peeti Farmi üheks meeldivamaks restoranielamuseks, kus teeninduse tase, toidu kvaliteet ja üldine õhkkond loovad professionaalse ja sooja kogemuse. Enamik külastajaid jäi väga rahule ning lubas restorani kindlasti tagasi tulla.

Farm restorani menüü
10. Mantel ja Korsten (J.Poska 19a, Tallinn)

Mantel ja Korsten pakkus külastajatele esmaklassilist elamust, mida iseloomustasid imeliselt tasakaalus maitsed, soe teenindus ja hubane atmosfäär. Enim kiideti eelrooga (pähkla forell) ja pearooga (veiseliha piprakastmega), mille siidist püreed ja täiuslikku küpsusastet peeti lausa unustamatuks. Ka magustoit (canelé vaniljejäätisega) sai palju kiidusõnu oma täiusliku maitse ja tekstuuri eest. Teenindust peeti ühehäälselt professionaalseks, südamlikuks ja tähelepanelikuks, sageli mainiti sommeljee suurepärast veinisoovituste tundmist. Külastajad tundsid end alati oodatuna ja hinnatuna. Atmosfäär oli kirjelduste järgi hubane, romantiline ja rahulik, kus lauad pakuvad privaatsust ja õhkkond on soojalt kutsuv. Mõned pisimärkused puudutasid soola tasakaalu mõnes roas (nt juurseller, kaste) ja broneeringu segadust või pudelivee arusaamatust, ent need ei varjutanud üldmuljet. Kokkuvõttes peeti Mantel ja Korsten restorani üheks Tallinna parimaks restoraniks, kus toit, teenindus ja atmosfäär on alati laitmatus kooskõlas. Paljud nimetasid seda oma TOP3 restoranikogemuse hulka kuuluvaks ja lubasid kindlasti tagasi tulla.

  1. Bertolucci Restaurants (Vana-Kalamaja 28b, Tallinn)
  2. SUMI Bistroo ja Pagarikoda (Kopli 70a, Tallinn)
  3. Ocean 11 (Logi 4/2, Tallinn)
  4. Art Priori (Olevimägi 7, Tallinn)
  5. Platz (Roseni 7, Tallinn)
  6. Weis Resto (Kuldnoka 2, Tallinn)
  7. Udu Restoran (Kai 4, Tallinn)
  8. Gourmet Coffee Kadriorg (L.Koidula 13A, Tallinn)
  9. Bruxx New Belgian (Rotermanni 2, Tallinn)
  10. Kalaranna Resto (Kalaranna 8/1, Tallinn)

💫 Kohtume taas veebruaris 2026!
Järgmine Restoranide Nädal toimub 11.–22. veebruaril 2026, mil uued menüüd ja uued maitseelamused ootavad sind juba ees.

ET EN RU FI