fbpx

EHE EESTI JA NEUTRAALSUS RESTORANIS FARM

Restoran FARM asub Tallinna vanalinnas, aadressil Müürivahe 27b. Restoran on kodanliku aja jõuka Eesti talu atmosfäär keskaegses Tallinnas ja tõeliselt eestimaiste toodete uus maitse tänapäeva kulinaaria võtmes.
Restorani FARM sõbralikud peremehed tippkokk Dmitri Rooz koos tublide sous chefidega Nikita Tištšišin ja Aleksandr Solovjov on kokku pannud ainulaadse menüü, mis põhineb parimate Eesti talupidajate värsketel toodetel, kutsuvad külla kõiki, kes soovivad tutvuda tänapäeva Eesti köögiga ja mõnusalt lõõgastuda.

Sisenedes võtab sind vastu sõbralik teenindaja, millest jääb mulje, et just Sind on terve aeg oodatud! Muhedat õhkkonda ja meeleolu loob juurde klassikaline taustamuusika.

ToiduNautleja.ee Restoranide Pakkumiste ajal 1.-10 märts tuleb nautlemiseks kolm erimenüüd:

Lõunamenüü (15.00 €)
Kalurisalat praetud haugikotletide hapukoore-kalamarja kastmega 
Tomatine püreesupp stracciatella juustuga 
Šokolaadi trühvel
Õhtumenüü (25.00 €)
Röstitud juurselleri kreemsupp metsaseente ja krõbeda Farmi saiaga 
Mahlane pardifilee ahju pastinaagi, maheköögivilja salati, madalal temperatuuril küpsetatud õuna ja kirsi kastmega 
Sametine rukkilinnase kreem mustasõstratarrendi ja speltanisu küpsistega
Taimetoidumenüü (20.00 €)
Kirju salat värvilistest tomatitest punase sibula, aromaatsete ürtide ja Rae Meierei koorejuustuga 
Suitsune tomati-läätse hautis juurviljadega 
Vegan-šokolaadi kook

Mina maitsesin igast menüüst ühe roa, et saaks aimu natukene kõigest.

Joogiks pakutakse kõrvale kohapeal valmistatud rabarberi limonaadi. Meeldivalt hapukas magus ning kindlasti sai üheks lemmikuks limonaadiks, mida soojal suvel külmalt juua. Kindlasti loob romantilist ja hubast meeleolu ka tugitoolidega ümbritsetud kamin.

Esimesena tuli nautlemiseks lõunamenüüs pakutav kalurisalat praetud haugikotletiga. Kotlet on hea naturaalne, ideaalne maitsestus ehk miski ei domineeri vaid on mõnusalt mahe ja pehme. Redise kaste meenutab lapsepõlve maitsvat kastet hapukoorega. Salati alla peidetud sai on ideaalselt krõmspuva koorikuga ja väga maitsev. Kogu roog on parajalt toitev ning kõik roa komponendid täiendasid teineteist. Mulle väga meeldis see hapukas sidruni nüanss igas väikeses ampsus.

Taimetoidumenüüst toodi nautlemiseks suitsune tomati-läätse hautis juurviljadega. Suitsune maitse on kohe esimeses ampsus tunda ning juurviljad mõnusalt krõmpsud ja magusad.

Õhtumenüüst kattis lauale end mahlane pardifilee – ideaalne krõmpsuv koorik ning pehme liha – hindeks 5+ 🙂 Kogu kooslus väga maitsev – hapukas, magus, soolane – kõik ühel taldrikul. Kui otsid uusi huvitavaid naudinguid ning meeldivad erinevad maitseaistingud ühel taldrikul, siis kindlasti soovitan see ära proovida!

FARMi köögile paneb i-le täpi kohviku Rukis valmistatud küpsetised ja koogid. Nii on taimetoidumenüüs pakutav vegan-šokolaadi kook. Koogike on nii siidine, et sulab suus ära ilma, et peaks selleks isegi vaeva nägema. Pealmine kiht oleks justkui konjaki essentsiga maitsestatud ning alumine osa magus šokolaad, mis koos eksisteerides meeldiva naudingu tekitavad.

Kui oled korra juba FARMi ja Rukise valmistatud küpsetisi proovinud, siis on Viru tänavalt edasipidi raske mööda jalutada ilma, et ei oleks sisse astunud ja midagi maitsvat kaasa ostnud. Nii on näiteks pakutav leib, mis või ja soolahelvestega on maitsenauding omaette. 

Söögi modernsust rõhutab praktiliselt 360-kraadise panoraamvaatega avatud köök, millest on saanud interjööri kaunistus. Täisklaasitud köök eraldab saali köögile loomulikust mürast, aurudest ja toidu lõhnadest. Avatud köök annab kokkadele ja külastajatele võimaluse söögi valmimise protsessis üksteist näha. Köögi läbipaistvus peegeldab otsesel viisil FARMi toidu ausust.

Loe restorani FARM kohta rohkem vabalaud.ee kodulehelt.

Kui soovid ka antud menüüsid maitsma minna, siis reserveeri laud www.toidunautleja.ee lehelt.

Daisy Järvi
toidunautleja
www.vabalaud.ee