Blogi

Meistri Lyon toob Prantsuse köögi otse koju kätte

Tallinnas, Õismäel, Meistri tn 22 asub Prantsuse stiilis mõnus ja hubane kohvik-restoran Cafe Lyon.

Meistri Cafe Lyon menüüvalik on suur ja lai. Hulgaliselt magusat, soolast, värsket, pirukaid, koogikesi, torte kaasatellimiseks, smuutisid, jäätisekokteile, kreppe, konnakoibi, sinimerekarpe….huhhh. Tekib küsimus, mida võtta ja, mida kohe kindlasti mitte jätta😋.

Suvel on õues ka mõnus suveterrass, kus kogu päeva ka päike paistmas on🤩.

Eripäraks on ka kindlasti oma pagarikoda, kus valmivad igal hommikul erinevad värsked pagaritooted, makroonid, ekleerid jne jne. Saad nautida kohapeal või tellida peolauale🥳.

Smuutide nimekirjas on väga vahvate nimedega joogid nagu näiteks Miss Estonia, Eiffel, Kookos Chanel. Minu valituks sai Uhvo (6.5 eur), mis sisaldab ananassi, õuna, kurki ja avokaadot. Maitsvalt värske ja efektne. 

Hetkel saab restoranis hulgaliselt värsket ja värvilist – erinevaid pressitud mahlasid 4.9 eur eest. Minu lemmik apelsinimahl sai ka ära proovitud🥰 

Eelroogade valikus jäin juba jänni – mida võtta? Kuna ei suutnud otsustada võtsin kaks eelrooga ja supi, mille kohta olin kuulnud kiidusõnu, aga ise maitsnud polnud.

Esimene eelroog: Kana-avokaadosalat peedi ja terasinepimajoneesiga (12.5 eur). Esimene mulje, et ei näegi välja nagu oleks eeldanud. Tegelikult väga kauni väljapanekuga, eriline ja saad salatis ka kogu avokaado endale 😋. Soe ja värske, kana maitsestatud eriti mõnusalt, peet soolakas köömne maitseline. Viimane üks üllatuslik maitseavastus!

Teine eelroog: Sibulasupp krõbedate saiakrutoonide ja parmesaniga (4.9 eur) – vot see oli tõeline üllatus. Rohke sibulaga ja nii maitsev🤩 – tõeline pärl. Tohutult mõnus maitsekooslus ja juustu mekiga. Juba supist saab kõhu korralikult täis😋

Kolmas eelroog: Moules ehk Safranikastmes sinimerekarbid Lyoni pagarikoja baquette’ iga (11.9 eur). Maitsvad, safran teeb nad natuke vürtsikaks, võiga küpsetatud baquette on ideaalne safrani kastmesse tupsutada😋.

Eelroogadest tahaks järgmisel korral kindlasti maitsta konnakoibasid ja kitsejuustusalatit, mis seekord jäi lihtsalt proovimata kuna kõht ei ole teatavasti kummist 😆.

Pearoa ootuses
Misoglasuuriga pardifilee põletatud baklažaanikreemi ja sulajuustu-kapparikastmega (14.9 eur). Mmm kui pehme on part meedium küpsusega.
Minu lemmikust baklažaanist oli maitsev natuke vürtsikam kreem valmistatud – sametine ja sobiv pardiga.

Võtame ikka magusat ka eks?😜

No nii magusa valikus on ka traditsiooniline Creme Brulee, aga kuna olen tulnud siiski prantsusepärasesse restorani tuleb valik teha juba vastavalt sellele. Seega jääb silm peale kümnekonna magusale ja soolasele krepile.
Krepp on prantsusepärane õhuke pannkook.
Sooja suve pikendamiseks sai valitud värskete maasikate ja vahukoorega magus krepp (5.5 eur). Mmmm milline ideaalne lõpetus kõigele!

Nagu ülal sai juba mainitud on võimalik peolauale osta torte ja kringleid, suuri ja väikeseid pirukaid. Väikene valik 👇

Kogu külaskäigust väga meeldiv emotsioon, kus sain lisaks mitu üllatuslikku naudingut.

Kui Õismäe asukoha poolest miskipärast ei sobi, siis leiad nende resto-kohviku ka Viimsist, Paadi tee 3 – sama maitsva ja hõrgutava menüüga.

Vaata rohkem infot ja broneeri enda nauding Meistri Cafe Lyonis või Viimsi Cafe Lyonis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga