ROKU resto – kust leida Tallinna parim keto-sushi ja täiuslik pardifilee?

ROKU resto on Tallinnas, Porto Franco piirkonnas aadressil Poordi 1 asuv ainulaadne restoran, mis pakub Jaapani köögist inspireeritud roogasid koos Eesti maitsete nüanssidega. See on koht, kus sushi, tartar ja pardifilee kohtuvad uuel ja huvitaval moel, pakkudes kergelt elegantseid ja läbimõeldud maitseelamusi.

Külastasime ROKU restot, et proovida mõlemat õhtumenüüd, ja pean ütlema, et elamus oli igati väärt!

Lisaks proovisime ka praetud riisi teed, mis oli mõnusalt mahe ja kerge. Praetud musta riisi tee on aromaatne ja kergelt pähklise maitsega jook, mida valmistatakse röstitud mustast riisist. Faktiliselt ka 😉 see on rikas antioksüdantide ja kasulike toitainete poolest, toetades seedimist ja aidates tasakaalustada veresuhkrut. Tee on looduslikult kofeiinivaba ja rahustav. Soovitan ära proovida!

ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal 13.-23.veebruaril pakuvad nad kahte valikutega erimenüüd:
Lõunamenüü 20 eur:
Miso supp
Võis küpsetatud lõhesteik – kartulikreem / fenkoli-kurgisalat / murulaugu ja kalamarjakaste
Vanilje panna cotta mangokastmega

Õhtumenüü 35 eur:
Eelroog (vali 1)
Vasika tartar – trühvliõli / unagi kaste / Aarde leib
Lõhe tataki – daikon / avokaado / ponzu kaste
Pearoog (vali 1)
Yasashisa keto-rull kalamarjaga – Mame nori / lõhe / lumekrabi / rukola / avokaado / shirajuki kaste
Röstitud pardirind – karamelliseeritud pardikonfit / edamame oad / maapirni tšipsid / apelsini-porgandi kaste
Magustoit
Vanilje panna cotta – söögikuld / must kalamari


Menüü ja maitseelamused

✔ Vasika tartar – tõeline üllatus maitsenüanssides! Hoopis teistmoodi tartar, mida olime harjunud sööma!  Väga nauditav elamus. Mõnusalt krõmpsuva leivaga serveerituna sai sellest mõnusalt tasakaalus eelroog. Seda tuleks teinekord veel sööma👌

✔ Lõhe tataki – kala oli maitsev ja õrn, millele suitsune kate lisas huvitava nüansi. Ponzu kaste andis just vajaliku happesuse, mis tõi kõik maitsed suurepäraselt esile.

✔ Yasashisa keto-rull kalamarjaga – see on nende kõige populaarsem ja müüdav roog.
Olen palju sushit proovinud, kuid keto-rull oli mulle täiesti uus kogemus! See oli kergem kuna polnud riisi, samas üllatavalt pehme ja maitsekas. Värske ja tasakaalus – suurepärane sushi!

✔ Röstitud pardirind – see pearoog oli 10/10! Mina isiklikult ei ole enam nii pardiliha fänn, aga kaaslane kiitis taevani🤩. Liha oli täiuslikult küpsetatud, hästi lõigatav ja maitselt ideaalne. Maapirnikreem oli sametiselt siidine, kõrvale serveeritud apelsini-porgandi püree mõnusalt magus ning kõik komponendid harmoneerusid täiuslikult.

✔ Vanilje panna cotta – nad pakuvad menüüdes sama magustoitu, aga erinevate lisanditega. Must kalamari andis huvitava soolaka nüansi, mis sobis magusa vanilje panna cottaga ootamatult hästi. Kardetud kala maitset ei olnudki nii tunda.
Samas mango panna cotta oli magusam ja kreemjas. Mõlema magusa puhul oleksime oodanud rohkem tekstuurilist kontrasti – näiteks midagi krõbedat (pähkleid vms).


ROKU resto üllatas mind ja kaaslast väga positiivselt! Roogades oli palju põnevaid maitsenüansse, sushi oli värske ja kvaliteetne, part oli absoluutselt täiuslik ja teenindus oli samuti sõbralik ja tähelepanelik.

Jätkusuutlikkus ja teadlik toiduvalmistamine – restoran, kus midagi ei lähe raisku!

Tänapäeval on üha olulisem pöörata tähelepanu jätkusuutlikkusele ja teadlikule toidukasutusele, ning ROKU restoran on selles valdkonnas eeskujuks. Siin ei lähe midagi raisku – iga koostisosa ja tooraine kasutatakse maksimaalselt ära ning kõik jäägid saavad uue elu mõnes teises roas või protsessis.

Restoran järgib põhimõtet, et toorainetest kasutatakse ära kõik võimalik, olgu selleks köögiviljade varred, luudest keedetud puljong või muul viisil taaskasutatud komponendid. Lisaks sellele hoolitsetakse ka pakendite eest – tühjad toiduainepakendid pestakse ja saadetakse taas täitmisele või taaskasutusse, et vähendada keskkonnamõju ja toetada ringmajandust.
Selline lähenemine näitab, et restoran mitte ainult ei paku kvaliteetset ja maitseküllast toitu, vaid hoolib ka keskkonnast ja püüab jätta võimalikult väikese jalajälje. Kui otsid kohta, kus nautida hoolikalt valmistatud roogasid ja samal ajal toetada vastutustundlikku tarbimist, siis see restoran on just see õige valik!