Arbuusi sashimi SALT restorani menüü. ToiduNautleja Restoranide Nädal

SALT restoran Tallinnas – maitseplahvatus, mida ei unusta

Kui enamasti mõtled, et lähme restorani ja saame klassikalisi toite – natuke kala, natuke liha, võib-olla üks tiramisu magustoiduks – siis SALT on selline koht, kus see mõtteviis keeratakse pea peale🤗. SALTi perenaine Tiina ei tee siin lihtsalt toitu vaid loob maitseid, mida sa võib-olla isegi ei osanud arvata, et üldse olemas on 🤩.

Käisime SALTis söömas, ja mitte niisama, vaid just ToiduNautleja Restoranide Nädala menüüsid proovimas. Need imelised erimenüüd erakordselt hea hinnaga on saadaval ainult 2.–12. oktoobril ja laud tuleb ette broneerida SIIT, sest muidu jääd lihtsalt ukse taha 👀.

Kui aus olla, siis SALT on restoran, kuhu minnes mul on alati väike aukartus. Mitte et midagi hirmutavat oleks, aga see tunne, et toidu latt on nii kõrgele seatud, et pärast tundub mujalt saadud toit kuidagi lahjem ja vähem meeldejääv. Ehk sinna minnes tuleb sellega arvestada 🙂.

SALT asub Tallinnas Vase 14 / Faehlmanni 15 – üsna selline vaikses nurgakeses paiknev koht. Kui sinna sisse astud, siis tekib tunne, et oled sattunud natuke teistsugusesse ruumi kui tavaline linnarestoran. Väike ja hubane, mitte liiga fancy, aga samas piisavalt stiilne.

SALT restoranis toimetav Tiina on tõeline toiduingel 👼. Tema kirge ja armastust toidu maailmas on igas ampsus tunda. Minu suur lugupidamine 🙏. Kui midagi tehakse suure kirega, siis see lihtsalt paistab igast detailist.

ToiduNautleja Restoranide Nädalal 2.-12.oktoobril pakub SALT kahte maitsvat erimenüüd . ✨ Me proovisime neid mõlemaid – nüüd ootab sind sama kogemus! Broneeri laud SIIT!

Nautlemisele tuleb kaks erimenüüd:

🍴 Õhtumenüü – 35€

  • Tai krabikoogid laimise tšillikastmega (L)

  • Maroko stiilis lamba tagine mustade ploomide ja musta läätsega (G)

  • Espresso Martini creme brülee


🌱 Vegan menüü – 20€

  • Arbuusi sashimi Montreali vürtside ja varsselleri leche de tigre`ga (L, G, V)

  • Coca-cola glasuuris värvilised porgandid india pähkli kreemiga (L, G, V)

SALTi köök on inspireeritud elust meie ümber, ühendades taldrikul eri maailmade kultuurid meie koduste traditsioonidega.

mul on siit vaja ära võtta 2-käigu menüü: 502003 üks 20 eur menüü, et tuleb 6 inimest. inimesi muutsin ja arvet, aga tooteid ei saa võtta ära. jääb 4tk 3-käiku ja 2tk 2-käiku
🦀 Tai krabikoogid – krõmps ja maitseplahvatus suus 💥

Mmm see on nii hea, krõbe koorik, pehme sisu ja vürtside maitseplahvatus! Kaste oli tõeliselt maitseküllane ja vürtsikas – seda võiks kohe lusikaga otse süüa😜.

Ausalt, see on üks roog, mille pärast võiks igaüks SALTi sammud seada 🤩.

Tai krabikoogid SALT restoranis Tallinnas. ToiduNautleja Restoranide Nädal
🍉 Arbuus – roog, mis rabab üllatusest 🤯

Jah, arbuus – täpsemalt arbuusi sashimi Montreali vürtside ja varsselleri leche de tigre`ga. Mitte isegi magustoiduna, vaid täiesti soolase roana. See oli silmapaistvalt maitsev ja täiesti hämmastav, kuidas arbuusi saab sellisel moel serveerida ja nii valmistada.
👉 See roog lihtsalt tõestas, et SALT julgeb katsetada ja see katse töötab suurepäraselt.

Arbuusi sashimi SALT restorani menüü. ToiduNautleja Restoranide Nädal
🥕 Porgand – Coca-Cola glasuuriga 🥤🥕

Vau kui huvitav – Coca-Colaga glasuuritud porgandid kõlavad alguses väga kummaliselt, et mis ja kuidas, aga kui esimese ampsu võtad, siis on üllatus suur. Sellised maitseplahvatused!
Porgandid olid magusad ja krõmpsud ning maitsesid väga eriliselt. Kõrval oli India pähklikreem, mis sidus kõik kokku.

See on see hetk, kus tunned, et SALTis ei ole miski tavaline vaid siin pööratakse kõik road hoopis teise valgusesse.

Coca-cola glasuuris porgandid SALT restorani menüü. ToiduNautleja Restoranide Nädal

🐑 Lammas – täielik comfort food 🤗

Ja nüüd lammas ehk Maroko stiilis tagine mustade ploomide ja läätsega.

See on täielik comfort food – kui oled haige, siis see toit on nagu soe tekk ja kallistus üheskoos. Liha oli nii suussulav, et seal ei olnud isegi seda klassikalist lambamaitset. Oli lihtsalt väga mõnus liha. Maitseplahvatus, kus mängisid rolli koriandri seemned ja karripulber 🌿 – tõeline Lähis-Ida fiiling.

See on roog, kuhu on pandud palju hoolt ja armastust – ja seda oli tunda igas ampsus.

Maroko stiilis lamba tagine SALT restorani menüü. ToiduNautleja Restoranide Nädal
🍮 Dessert – sobilik isegi mitte kohvijoojale ☕🍮

Magustoiduks oli Espresso Martini creme brülee. Sellisel viisil tehtud magusroog sobib ka neile, kes pole kohvijoojad! See oli lihtsalt imeline: pehme, kreemine ja täpselt paras kohvine nüanss, mis peaks sobima kõikidele. See oli ideaalne punkt õhtule.

ToiduNautleja Restoranide Nädala erimenüüd on saadaval ainult 2.–12. oktoobril. Kui tahad SALT restoranis ise kõike seda kogeda, siis broneeri laud aegsasti SIIT.

🍵 Tee – tõeline ja ehe 🌸

Roogade kõrvale võtsime tõeliselt maitsva vürtsidega teega – nii tõeline, ehe ja rahulik.

🍸 Joogid – kokteilid ja veinid 🍷🍹

Lisaks toidule on SALTis suurepärased kokteilid – tasakaalus ja maitsekad. Veinivalik on pigem väike, aga see-eest on sinna valitud ainult parimad veinid, mida restoran ise peab väärtuslikuks.

SALT ei paku tavalisi asju, mida saab igast restoranist. SALT pakub minu jaoks mälestusi ja elamusi.

Minu lemmikud:
⭐ Krabi – krõmps ja maitseküllane.
⭐ Arbuus – hämmastav soolane roog.
⭐ Porgand – Coca-Colaga – nii geniaalne.
⭐ Lammas – soe, lohutav ja suussulav.
⭐ Magus – sobib ka neile, kes kohvi ei joo.

SALT on restoran, mis seab lati nii kõrgele. Pärast seda on raske mujalt samaväärset leida. Aga võib-olla just sellepärast ongi nii mõnus sinna ikka ja jälle tagasi minna. 💛

👉 Kui tahad kogeda midagi erilist, siis pane kalendrisse: 2.–12. oktoober. Just sel ajal saab ToiduNautleja Restoranide Nädalal SALTis nende parimaid roogasid eriti hea hinnaga nautida.

ET EN RU FI