fbpx

Aasia köögi pärlid ja mõnus kokteilitamise restoran Om.house Rotermanni keskuses

Aasia köögist inspireeritud restoran Om.house asub Tallinnas, Rotermanni kvartalis aadressil Rotermanni 18/2. Restorani interjöör on nii omanäoline ja kaasaegne. Neil on ka kaks privaatset ruumi, mis hakkasid mulle kohe väga meeldima 🙂 mõlemasse mahub u 10 inimest, ühes saab lisaks tavapärasele olemisele ise väikse pliidi peal endale erinevaid mereande ja liharoogasid praadida.

Nädalavahetusel mängib ka DJ. Ideaalne koht kokteilide nautimiseks, kust pärast hea kuskile klubisse edasi minna 🙂 Loob ette sellise mõnusa chill tunde 👌

ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal 17.-26.veebruaril pakuvad nad kolme erimenüüd: BRONEERI SIIT

2-käiguline menüü (27.00 €) 
Aasia stiilis Lihuniku Steik – lihuniku lõik / sibula ja aasia seente saute / ingveri- soja kaste
Sidrunikook

3-käiguline menüü (39.00 €) 
Nigiro assortii – tuunikala / angerjas / lõhe / hiidkrevett / hamachi / daikon
Risotto – trühvel / kammkarbid
Mochi valik 3 tk (jaapani dessert jäätisega) – (mango, belgia šokolaad, soola karamelli)

Taimetoidumenüü (24.90 €) 
Metsaseene ravioolid
Pistaatsiajuustukook marjadega

Mina proovisin nende nigiri assortii valikut. Super head värsked! Ühte lemmikut nende seast raske valida kuna kõik meeldisid võrdselt 😋

Neil on väga suur kokteilide valik nii alkoholiga kui ilma. Mina lasin endale teha troopilise maja limonaadi – väga mõnus värske kergelt hapukas-magus.

Pearoaks võtsin trühvli ja kammkarbi risotto. Mmmm sõmeralt kreemine trühvli ja juustumaitseline risotto viib keele alla 😋👌

Kõige lõpetuseks valisin magustoidu, mida polnud enne proovinud – jaapani desserdi mochi pallid. Hmmm huvitavalt magus, nagu jäätis, aga samas ei ole ka 🙂 pealmine kiht veidi veniv. Mango oma meeldis kõige rohkem.

Natukene fakte ka dessrdi kohta: Mochi on traditsiooniline Jaapani maiustus, mis on omapärane ja maitselt ebatavaline. Mochi on valmistatud kleepuvast riisijahust, tuhksuhkrust ja tärklisest. Magusa mascarponekreemi ja marjadega täidetud maitsevad need hõrgult ja ainulaadselt.
Mochi on Jaapani riisikook, mida traditsiooniliselt valmistatakse mochitsuki, ehk uusaasta pidustuste ajal. Kleepuva riisi aurutamine ja seejärel pastaks valmistamise protsess pärineb tegelikult hoopis Hiinast, kuid jõudis Kagu-Aasiast Jaapanisse umbes 300 aastat eKr, mõni aeg pärast riisikasvatuse tutvustamist. Ajalooliselt on Jaapanis mochit saatnud erinevad legendid ning usuti, et valged ja ümmargused mochid kandsid endas vaimset jõudu. Lisaks on mochit kasutatud  tähistamaks laste sündi ja abielu ning 12. sajandil sooritasid keisrid ja aadlikud rituaali, kus pandi mochi 50 päeva vanuste laste suhu. Usuti, et värskelt valmistatud mochi sümboliseeris pikka elu ja heaolu ning kuivatud mochi tugevdab hambaid.

Kokkuvõttes külastan Om.house kindlasti veel – kõik need kolm rooga juba isutavad ja tahaks uuesti nautlema minna 😋