Argentiina köögi maitsed leiab nüüd ka Tallinna sadama juurest, Lootsi tn 8
Argentiina restoran asub enamustele tallinlastele kindlasti tuttavas kohas kino Kosmose kõrval uhkes eraldiseisvas kivimajas, Pärnu mnt 37. Nüüdseks on lihasööjate paradiis laienenud ja võid nad leida ka Tallinna sadama juurest, Lootsi 8. Sama autentse, kire ja armastusega loodud restoranist, kus liha on alati esikohal!
Lõunamaise hõnguga Lootsi 8 restoran on valgusküllasem, avaram ja modernsem, kui üldse tahta võrrelda esimese restorani sisekujundusega Pärnu mnt-l. Atmosfääri toetavad siingi põnevad argentiinapärased detailid, seinu kaunistavad härjasarved ja värvilised maalid. Mõlema asukoha võlud pead kindlasti ise oma silmaga ära nägema 🙂
Nii nagu algses Argentiinas on ka siin avatud köök ja näeb, kuidas lihameister erinevaid hõrgutisi valmistab.
Aperitiiviks pakuti mõnusalt värsket Martini Fiero’st (Liviko uus toode Martinide perekonnast, punase apelsini vermut) ja connoisseurs toonikut (Fentimanns).
Menüü valik on väga lai – on erinevaid mereande ja liha. Meie valisime teenindaja soovitusel üheks eelroaks Grillitud veise sisefileevarda juustufondüüga (13 eur). Liha oli mõnusalt pehme ja koos sulajuustuga lihtsalt imeline. Uudsust lisasid pisarpaprikad!
Teiseks eelroaks valisime Grillitud kammkarbid bataadikreemil (15 eur). Kammkarbid ideaalsed ja kogu kooslus lihtsalt imeline!
PEAROA OOTUSES
Üheks pearoaks sai valitud teenindaja soovitusel Grillitud lambatalle karree 250g (23 eur). Need kes pole olnud lambaliha sõbrad, siis seda süües kindlasti hakkavad 🙂 Väga mõnusa küpsusastmega, mahlane ja väga maitsev. Kindlasti soovitame proovida! Trühvlikastmega sobitub mõnusalt kokku.
Teenindaja veinisoovitus lamba kõrvale: Punane Itaalia vein Primitivo di Manduria Antica Masseria del Sigilio.
Teiseks pearoaks sai valitud mereanni valikust Grillitud kaheksajalg 250g (28 eur). Meeldis väga kõrvalolev naturaalse maitsega kõrvitsapüree. Kaheksajalg ideaalse küpsusega ja mõnusalt pehme, üpriski naturaalse maitsega, oleks heameelega natuke maitset peale pannud, aga seda aitas balansseerida tartarkaste.
Teenindaja veinisoovitus: Punane Argentiina Malbec Cabernet sauvignon-tannat, Reserva, Arnaldo B. Etchart.
MAGUS LÕPP
Üheks desserdiks valisime Mangokreemi pistaatsiapähkli puruga (7 eur). Oehhh milline maitse, lihtsalt keele viis alla! Sametine, kreemjas ja kohev – kõik ühes. Kõrvaloleva passionikreemi tupsud hapukalt-vahused. Kogu komplekt ideaalne! Seda läheks uuesti sööma kohe kindlasti.
Teiseks desserdiks sai valitud klassikaline Brüleekreem (7 eur). Ei ole miskit eripärast või üritatud eristuda – täpselt selline autentne ja õige Crème brúlée nagu olema peab:)
Broneeri enda elamus ja laud www.vabalaud.ee