fbpx

Goodwin The Steak House lõi lihavaagnaga pahviks

Käisin külas Tallinna vanalinna restoranis Goodwin The Steak House, Viru tn 22. Interjöör on äge, teenindajad võtavad kohe sõbralikult vastu.

Goodwini biifsteegid on valmistatud maailma parimast, Austraalias ja USA-s kasvatatud lihast, mille ideaalseks valmistamiseks kasutatakse ainulaadset Josperi söeahjus küpsetamise tehnoloogiat. 

Restorani menüü on lihtne ja kaunis nagu harmooniarikas meloodia: „Salat praetud puravike ja kõrvitsaõliga”, „Steik New York”, „Talle ribitükk piprakastmes”, „GOODWINi burger praetud seente, juustu ja sibularõngastega” ning koguni „Porgandikook”!

Soovi korra on võimalik paluda teenindajalt/kokalt liha degustatsiooni, kus näidatakse ära erinevat sorti lihatüübid ja selgitused nende juurde. Midagi sellist polnud mina varem näinud 🤩.

Mina valisin eelroaks peakoka Evgeny Karnaukhov poolt soovitatud carpaccio (13,5 eur). Väga maitsev, mõnusa sidruni ja oliiviõli mekiga.

Roogade kõrvale sai võetud punast majaveini klaasiga – Tempranillo, Gran Selection, Vina Albali, VdIT Castilla, Hispaania (50cl maksab 13,5 eur). Mõnusalt puuviljane, selline klasskikaline. 👍

Pearoaks sai valitud peakoka soovitatud t-bone steik (100g maksab 10,9 eur). Liha pehme ja mahlane. T-bone biifsteek on valmistatud tereviljal söödetud lihaveistest spetsiaalselt valitud lihast, seega marmorjast veiselihast. Selles suures biifsteegis on “T” tähe kujuline kont. T-bone steik koosneb kahte sorti lihast – sisefilee ja õhuke välisfilee. Eriline maitse ja aroom on tänu kondile.

Liha toodi lauda suure tükina ja peakokk lõikas minu nähes liha sobivateks tükkideks, mida sai omakorda kuumal kivialusel veel enda maitse järgi küpsetada😋.

Pearoa kõrvale sai võetud lisaks Dorblu juustuga kartuliputru (4 eur) ja rõõsa koorega spinatit (5,5 eur). Lihale annavad veel erilist mekki juurde neli erinevat kastet. Minu lemmik oli nendest seenekaste.

Magusaks sai valitud Creme brulee (8,5 eur). Eriliseks teeb asja see, et ostes ühe saad tegelikult kolme erineva maitsega desserti proovida 😋 – kohvi, pistaatsia ja vanilje. Minu lemmikuks osutus pistaatsia. Maitsvad ja klassikalised👍.

Lisaks liharoogadele on menüüs ka taimetoite ja pere pisematele olemas lastemenüü koos värvimise lehega.

Soovid ka erilist liha nautida? Broneeri laud Goodwin restorani vabalaud.ee lehel.

Restorani teise korruse privaatruumi mahub 40 külalist. Seal on sobilik korraldada erinevaid sündmusi ja koosolekuid.

Suvel on võimalik liharoogasid nautida otse Viru tänaval mõnusal suveterrassil.