fbpx

Südamega kokad uues Tallinna restoranis – Restoran Võru

Restoran Võru (Pirita tee 20/1, Tallinn) avas oma uksed natuke rohkem kui kaks kuud tagasi.  Väike armas kahekorruseline majake Pirita tee ääres ootab uudistama ja häid maitseid nautima. Restoran asub Lauluväljaku merepoolsest äärest Pirita poole jalutades kohe tee ääres. Parkida saab mugavalt maja juurde ja soojadel ilmadel nautida merevaadet õues terrassil.

Restorani akendest saab saabuvaid ja lahkuvaid laevu imetleda ning tunda merelähedust. Taustaks mängib romantiline taustamuusika. Sisekujundus on mustriline valge – jätab mulle puhta ja kuningliku mulje. 

ToiduNautleja Restoranide Nädala ajal 20.-29.mail pakuvad nad nautlemiseks kahte erimenüüd soodsama hinnaga kui tavapärasel ajal.

Klassikaline menüü 25 eur:
Tomati-sidrunheinasupp krevettidega
Krõbe kana juurviljade ja seenekastmega
Passioni-mangotort

Gurmee menüü 27 eur:
Grillitud tiigerkrevetid tomati-tšillisalsaga
Pardiravioolid apelsinikastmes trühvlijuustuga
Rummikook Madagaskari vanillijäätise ja maasikaga


Eelroaks valisin tomati-sidrunheinasupi krevettidega. Kui nimi ei ütle väga midagi algul, siis kogu see kooslus pakub naudingut, mida mujalt kindlasti ei saa. Väga mõnus vürtsikas-magus! Pildi pealt ei oskaks arvatagi, et supp võib nii hea olla. Kuna maitset on raske edasi anda, siis soovitan Sul endal minna järgi proovima. 😋 Mulle väga meeldis!
Kõrvale pakuti ahjusooje krõmpsuva kooriku ja pehme sisuga baquette, mida sai oliiviõli sisse tupsutada. Ideaalne kooslus kõigel! 

Tomati-sidrunheinasupp krevettidega

Pearoaks võtsin krõbe kana juurviljade ja seenekastmega. Sõnadest jääb väheks! Krõbe kana on midagi rohkemat kui alguses eeldasin, sest peas tekkis kohe seos KFC kiirtoidukohaga 😂 Liha on suurepärane – nii mõnusalt krõmpsuv ja omanäoline maitsestus. Seenekaste selle kõrval on lihtsalt imeline!

Krõbe kana juurviljade ja seenekastmega

Mina proovisin magustoitu, mida kampaania menüüs ei ole – toorjuustu šokolaadikooki (6 eur tükk). Sametine, kreemjas ja suurte metspähkli-kirsitükkidega dessert moodustas oivalise koosluse.

On tunda, et kokad panevad kogu oma südame toidu sisse ja pingutavad, et kõik maitsed oleksid erilised ja meeldejäävad! Restorani sommeljee Aron Rahu soovitab kõikide roogade juurde ka sobivaid jooke.
Kogu elamust on sõnadesse raske panna, neid peab ikka ise külastama, et sellest erilisusest osa saada! Kahe käega soovitan, pettuma ei pea ja kõht tühjaks ka ei jää!👌#notsponsored 

Kuna jäin toitudega nii rahule, siis tuli lisaks veel üks šokolaadikook ja 3 rabarberikooki koju kaasa haarata 😋!

ToiduNautleja Restoranide Nädalale saad laua broneerida SIIT!